Bygga balkong: Hur och vad skall man tänka på?

Bygga balkong

Vad du behöver för att bygga en balkong

Att lära sig att bygga en balkong till ditt hem är ett utmärkt sätt att lägga till både stil och klass till din exteriör. Balkonger kan ge dig ett helt annat perspektiv på det område du bor i och ge fantastiska utsikter utomhus även för besökare. Det finns många överväganden att tänka på när du bygger en balkong. Följande information gör byggandet av din egen balkong till ett enkelt gör-det-själv-projekt.

Lista på hur du skapar din balkong

  • Utforma balkongen
  • Inköp av material
  • Börja installationen
  • Installera golvet
  • Fäst stödstolpar
  • Fäst handräcken
  • Montera balkonggolvet

balkong bygge

Steg 1 – Utforma din balkong

Det första du kommer att vilja göra är att utforma balkongen med hjälp av de önskade materialen och de önskade måtten. Den bästa typen av trä att använda för alla projekt som involverar utomhus är trä som har tryckimpregnerats eftersom det kan stå emot elementen och insekter bättre än andra typer av virke.

Se till att dina designplaner innehåller alla lokala byggregler för balkongkonstruktion. Dessa regler ger dig åtminstone riktlinjer för avstånd mellan golvbjälkar, höjd på handledare och avstånd mellan balustrar.

Steg 2 – Inköp av material

Nu när du vet hur din grundplan ser ut kan du besöka din lokala järnaffär så att du kan köpa de nödvändiga materialen. Vi har nämnt de flesta av de material som du behöver i början av den här artikeln, men dina material kan skilja sig åt beroende på de exakta planerna för din balkongdesign och konstruktion.

Steg 3 – Börja installationen av balkongen

Börja med att skära av din ledger och dina golvbjälkar till önskade mått beroende på vad din individuella plan är för konstruktionen av din anpassade balkong. Spika fast dessa bitar på plats och se till att du använder bultar för att fästa ledgern. Använd minst sex tums fördröjningsbultar för bästa möjliga resultat.

Montera sedan bjälklagshängare för att säkra golvbjälklaget på sin plats. Kontrollera återigen om det finns några regler för bjälklagsavstånd i det här fallet.

Steg 4 – Installera undergolvet

Nu är du beredd att installera ditt undergolv, som kan vara av plywood. Se till att undergolvet både limmas och skruvas fast ordentligt i bjälkarna för att det ska vara robust och säkert.

Bygga balkong

Steg 5 – Lägg till stödstolpar för balkongräcken

När detta är klart kan du fästa hörnstödstolparna som kommer att användas för ledstängerna. Skär till bitar av 4×4 timmer till den föreskrivna höjden (cirka 36 till 42 tum över balkonggolvet är standard) och förankra dem i undergolvet. Du kan lägga till extra stödstolpar för räcket om din balkong är särskilt stor. På så sätt kan räckeslängderna hållas korta för att förhindra att de hänger i mitten.

Steg 5 – Fäst handräcken

Använd 2×2:or för handledarräckenas toppar så att de är lätta att greppa och fäst dem på de stödstolpar som du har installerat runt balkongen. Dina balustrar kan skäras till vilken design eller bredd du vill, men de bör inte vara mer än fyra tum från varandra när de är säkrade.

Steg 6 – Skapa ett balkonggolv

Med vilket virke du än bestämde dig för i början är det dags att fästa ditt riktiga balkonggolv. I din ursprungliga plan bör du ha lagt ut hur du ville att brädorna skulle skäras för din storlek, golvplan och dimensioner, så vid den här tidpunkten ska du skära ditt golvvirke i rätt storlek och börja fästa det på undergolvet med träskruvar och lim.

Steg 7 – Slutför arbetet med din balkong

Nu kan du slutföra slutarbetet på din personliga balkong, inklusive färgning, försegling eller målning av handledare och resten av balkongen så att den matchar ditt hem ordentligt. Du skall se till att din nya balkong blir en förlängning av ditt boende, så att du kan njuta utomhus på ett skönt sätt, så stor del av året som det bara går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *